Vir: lastni arhiv.

Način prehranjevanja vpliva na naše zdravje in kot je povedal že oče dietetike, grški zdravnik Hipokrat: “ Hrana naj bo vaše zdravilo in vaše zdravilo naj bo vaša hrana “. Če smo ob tem kreativni in poskrbimo še za lep pogrinjek ter prijetno vzdušje, smo naredili skoraj vse za popoln obrok.

Preberite več o ponudbi izobraževanj, za podrobnejšo vsebino pa mi pišite:

Povečanje vitalnosti na delovnem mestu

Delavnica je razdeljena na več delov, določeni potekajo že pred začetkom delavnice, samo srečanje v podjetju pa je sestavljeno iz praktičnega in teoretičnega dela. Udeleženci so vedno aktivno vključeni. Naš cilj je, da spoznate svoje prehranske navade in jih izboljšate.

Izobraževanja se razlikujejo glede na naravo dela zaposlenih. Delovna mesta, kjer zaposleni mnogo sedijo, so idealna za razvoj kroničnih nenalezljivih bolezni, katerih “mati” je prekomerna telesna teža, zato se bomo dotaknili tudi te teme. Stres je pomemben dejavnik, ki vpliva na naše zdravje, pogledali bomo kako in kako telesu lahko pomagamo s prehrano.

Spoznali bomo, da je prehranjevanje lahko zelo osebna zadeva, saj okusa vsi ne dojemamo enako, niti ne enako močno, tudi občutek za sitost je lahko relativen. Velikokrat slišimo, da si na delovnem mestu ne kuhamo sami in torej ne moremo izbirati. Naučili se boste, da obrok lahko z nekaj triki in pametnimi izbirami postane bolj primeren.

Toda: tudi če se oborožimo z vsem znanjem, nam to ne bo mnogo koristilo, če ga ne bomo znali uporabiti kot nam pravi naš notranji občutek, ki ga velikokrat ne slišimo ali ne želimo slišati. Ko ozavestimo svoje prehranjevalne navade, tedaj se začne trajna sprememba.

Delavnica je podprta z najnovejšimi spoznanji iz Slovenije in tujine, udeleženci pa prejmejo tudi gradivo.

Pregled deklaracij živil in obisk trgovine

Ali veste da še tako dobra priprava živil ne bo pomagala ohraniti vašega zdravja, če kupujete napačna živila? V trgovini mnogokrat ne vemo kako zase izbrati najboljše. Se znajdete med deklaracijami na živilih?  Ali veste kaj sporočajo? Katere trditve lahko zavajajo in kaj je res pomembno? Ali res  ne gre brez eko? Ali vaše znanje krojijo modne muhe in tabloidi? Prehransko znanje se spreminja in spreminja se ponudba v trgovinah. Ni pa vse zlato kar se sveti in včasih je težko ločiti “zrnje od plev”. Potrebno je nekaj zdravorazumskega znanja, če ga imate, seveda.

Na ta in ostala vprašanja bomo odgovorili na praktični delavnici, ki je sestavljena iz teoretičnega dela, kjer se najprej spoznamo z osnovami označevanja živil, kasneje pa naše znanje preizkusimo v trgovini.