Izobraževanja o prehrani

Izobraževanja za podjetja

Zdravi in vitalni na delovnem mestu – večdelna delavnica za podjetja


Delavnica, je osnovana na najnovejših spoznanjih stroke in je sestavljena iz več sklopov. V njih boste na sistematičen način usvojili vse, kar je pomembno za povečanje vitalnosti in izboljšanje psihofizičnega počutja.


Vir: Depositphotos

Ali veste, da delavci, ki ne zajtrkujejo,
do malice slabo delajo, ker so lačni,
po obilni malici pa težko opravljajo svoje delo,
ker so presiti?

Ali se že ob prihodu na delo počutite utrujene? Ne morete niti razmišljati o vseh obveznostih tistega dne, ker se vam zdi, da ne boste zmogli?

Utrujenost preženete s kavo ali drugimi poživili, potem pa vas pogoltne stresni delovni vrtinec. Za malico ni časa, končno se najeste kosila in utrujenost vas doseže s polno paro. Poživila vam spet pomagajo skozi dan, no pa saj niti nimate časa razmišljati o tem, ob vsem tem hitenju in stresu, kajne? Zveni znano?

Trajna sprememba
se začne,
ko ozavestite
svoje
prehranjevalne
navade.

In to še ni vse. Z leti, ko ste te navade že dodobra usvojili, se pokaže, da ste si »pridelali« še kakšen dodaten kilogram, pa morda tudi povišan krvni sladkor, holesterol … Seveda, saj se vse ta stanja med seboj povezujejo. Za nameček ste še veliko bolj razdražljivi kot ste bili pred leti, slabše spite in se težje spoprijemate s stresom.

Veliko zaposlenih srednjih let se srečuje s podobnimi težavami. To so namreč leta, ko se že poznajo rezultati ravnanja s telesom in spoprijemanja z življenjskimi izzivi.

Bi se radi spet vrnili v čas, ko ste bili zjutraj spočiti in ste se veselili izzivov? Ko sploh niste razmišljali o pomanjkanju energije ampak ste se enostavno – počutili dobro?

Dobra novica je, da prejšnjo vitalnost lahko obudite in začnete uživati v boljšem počutju.

Obstaja namreč nekaj pravil, kako si s prehrano in vsakodnevnimi navadami lahko povečate vitalnost v vseh starostnih obdobjih – tudi po 50. letu. Razveselilo vas bo tudi dejstvo, da s tako prehrano delujete preventivno proti boleznim srca in ožilja, holesterolu in pomagate uravnotežiti krvni sladkor. Pomagala vam bo povečati vašo energijo in ublažiti posledice stresa.

Cilj delavnice je, da spoznate kako lahko na enostaven in učinkovit način povečate svojo vitalnost in izboljšate svoje prehranske navade – ne glede na ponudbo vaše menze ali bližnje trgovine.


Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.